15. ÜNİP Toplantısı Başladı

15. Üniversiteler Arası İşbirliği Programı (ÜNİP) Toplantısı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı.Açılış...

15. Üniversiteler Arası İşbirliği Programı (ÜNİP) Toplantısı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı.

Açılış konuşmasın yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitelerden beklentilerin artığını belirtti. Rektör Koçak, “19. asrın sonuna doğru yeniden şekillenen üniversite 2. Dünya Savaşı’ndan sonra da daha farklı bir boyuta gelmiştir. Patentin markalaşmasının beklendiği günümüzde üniversiteler artık bulunduğu bölgenin ve ülkenin stratejik planlarını yapan kurumlar olarak görülmekte ve bu gözde beklentiler görülmektedir. Türkiye’nin en eski ve en büyük üniversitelerinden biriyiz. Üniversite olarak hem bölgemizin hem de ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. 26 ülkede 1400 yabancı öğrenciye eğitim hizmeti veriyoruz ve çok sayıda mezunumuz var. Dışa açılması adına ATAKOM Projesiyle Almanya’daki üniversiteyle çift diploma programı başlattık. Toplantının iştirak eden üniversiteler için yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut işbirliklerinin önemine değinerek, “15. ÜNİP vesilesiyle üniversiteler arası işbirliği çok önemli. Üretim merkezi giderek doğuya kayıyor. Bilim ve kültür işbirlikleri ne kadar artırılabilirse gelecekte hızlı gelişimimize olumlu bir etki edecektir. Başta ülkemiz olmak üzere Doğu ülkelerinin gelişimi ciddi oranda artacaktır.” diye konuştu.

AÜ'nün kurumsallaşmasının tamamlandığını ve şuan gelişme sürecinde olduğunu kaydeden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ise "İnsan bir ülkenin en değerli varlığıdır. Zenginlik insana verilen değerle eğitimle ölçülüyor. Eğitim alanında olduğu gibi şirketler arası da işbirlikleri yapılıyor. Bölgesel işbirlikleri bu anlamda çok önemli. Bunları yararlı sonuçlara dönüştürmemiz lazım. Bu birliktelikleri daha faydaya dönüştürmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, 15. ÜNİP Hazırlık Toplantısı'nda alınan kararları açıkladı. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selçuk Karaman da üniversitede uzaktan eğitim uygulamaları ve işbirliği olanakları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: