15 Yaşındaki Çocukları Evlendiren Ailelere 30 Hapis Cezası İstemi

2008 yılında 15 yaşındayken aileleri tarafından dini nikahla evlendirilen, 2009 yılında Zonguldak Kadın Doğum ve...

2008 yılında 15 yaşındayken aileleri tarafından dini nikahla evlendirilen, 2009 yılında Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çocukları olan ve hastane polis tarafından resmi nikahları olmadığı tespit edilen çiftin ailelerine 'Nitelikli Cinsel İstismar' ve 'Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma' suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, 2008 yılında 15 yaşında olan Caner T. ile Serap Ç.’ ailelerinde izniyle dini nikahla evlenerek düğün yaptılar. 2009 yılında Serap Ç.’nin Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde bebeği dünyaya geldi. Yaşları küçük olduğundan hastane polisinin şüphesi üzerine yapılan araştırmada resmi nikahları olmadığı tespit edildi. Haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 2010 yılında yaşları dolan Caner T. ile Serap Ç., resmi nikahla evlendi. Soruşturma neticesi çiftin aileleri Öngül T., Arif T. ile Sevgi Ç. Rafet Ç. hakkında, 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Reklam
Reklam

Tutuksuz yargılanan sanıklar, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulundu. Serap-Caner T. çifti duruşmaya katılmazken, çiftin evlenmek istemelerine mani olamadıklarını bu konunun suç olduğunu bilmediklerini savundular. Serap-Caner T. çiftinin de dinlenmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: