15 Yıldır Kaderine Terk Edilen Bina Sağlık Kompleksine Dönüşüyor

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan yaklaşık 15 yıl önce Yimpaş...

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan yaklaşık 15 yıl önce Yimpaş Holding tarafından alışveriş merkezi ve otel olarak planlanan ancak yapımı bir türlü tamamlanamayan binanın sağlık kompleksine dönüşeceğini açıkladı. Atıl binaya Kamu Hastaneleri İl Sekreterliği Kurumu, Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü gibi kurumların taşınacağı öğrenildi.

15 yıldır boş bir şekilde duran binanın Aydın’a kazandırılması için geçtiğimiz Mayıs ayında Milli Emlak Müdürlüğüne devredildiğini ifade eden Mehmet Erdem, Yimpaş holdingin maliyeye olan borçları karşılığında binanın Milli Emlak Müdürlüğüne devredildiğini söyledi. Milli Emlak Müdürlüğüne devrin yapılması sonrasında atıl vaziyette bulunan binaya başta Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Defterdarlık gibi kurumlar talip olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, binanın sağlık kompleksine dönüşmesi için Maliye Bakanlığından olur desteği aldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yimpaş Holding’e ait binanın yıllardır kötü bir görünümde Aydın’ın tam girişinde atıl vaziyette durduğunu dile getiren Erdem, “15 yıl önce yapılan ve yıllardır da atıl durumda bekleyen Yimpaş binasını kullanmaya 3 kurum talip oldu. Bu kurumların talip olduğunu Aydın Valisi Kerem Al, Maliye Bakanlığı’na yazdığı resmi yazıda iletti. Bu konuda AK Partili Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş ve Aydın Valisi Kerem Al ile birlikte Maliye Bakan Yardımcısını ziyaret ettik. 2 milletvekili ve valimiz ile beraber buranın sağlığa tahsis edilmesini istediğimizi ifade ettik. Bakan yardımcımız da makul gördü ve bu konuda bize destek vereceklerini söyledi. Şuanda Aydın Valisi Kerem Al, tahsisi konusunu takip ediyor. Resmi işlemlerin ardından Yimpaş binası, Kamu Hastaneleri İl Sekreterliği Kurumu, Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün yer alacağı sağlık kompleksine dönüşecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: