150 bin lira veremeyenler birliği

Van depremi sonrası okul yaptırmak için kulüp başı 150’şer bin lira yardım sözü veren Süper Lig temsilcileri aradan 2 yıl geçmesine rağmen sözlerini tutmadılar.

SÜPER Lig’de yer alan 18 kulüp Van depremi sonrası verdikleri okul sözünü tutmadı. Van Valiliği kulüplere vaadettikleri 150’şer bin lirayı göndermeleri için ihbarname gönderdi ama yine de cevap alamadı. Vanlılar transferlerde para saçan kulüplerden sözlerini tutmalarını bekliyor. O dönem yardım sözü veren Ordu, A.Gücü, Manisa, Samsun, Mersin İY ve İstanbul BŞB ise artık birlik üyesi değiller.

VALİLİK İHBARNAME GÖNDERDİ AMA

VAN depreminden sonra bir çok sivil toplum kuruluşu yardım kampanyası başlatmıştı. İşte o günlerde hassas davranan bir kurum da Kulüpler Birliği Vakfı’ydı.

Reklam
Reklam

7 Aralık 2011’de Van Valiliği ile Kulüpler Birliği arasında bir okul yapılması için protokol imzalandı. Buna göre kulüp başına 150’şer bin lira düşmek kaydıyla birlik 2 milyon lira toplayıp 18 derslikli okul için valiliğe gönderecekti. Ancak aradan geçen iki yıla rağmen transferlere milyon dolarlar harcayan kulüplerden ses çıkmadı. Harekete geçip yaklaşık iki hafta önce kulüplere bir ihbarname çeken valilik hâlâ daha cevap bekliyor!...

DÖRT BÜYÜKLER’DEN 150’ŞER BİN

KULÜPLER Birliği Vakfı eski Başkanı Halil Ünal, konuya ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Protokol benden önce sayın Yıldırım Demirören’in Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu dönemde imzalanmış. Yapılan protokole göre dört büyükler 150’şer bin lira, diğer 14 kulüp de 100’er bin lira verecekti. Ben görevden ayrılana kadar bu para toplanabilmiş değil.”

'Başkanlar başkanı’ kim olacak?

HALİL Ünal’ın Eskişehirspor başkanlığını kaybetmesi nedeniyle boşalan Kulüpler Birliği Vakfı yeni başkanını arıyor. Vakıf, 19 Temmuz’da seçime giderek 7. başkanını belirleyecek. Kulüpler Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın aday olmasını istiyor.

Reklam
Reklam

Ankara’da cuma günü saat 14.00’te yapılacacak olağan genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa seçim bir sonraki hafta gerçekleştirilecek. Seçim öncesi henüz başkanlık için adaylığını açıklayan kimse yok. Ancak kulüplerin genel eğilimi siyah beyazlı kulübün başkanı Orman’ın koltuğa oturması yönünde. Fikret Orman’ın da bu sese kulak vermesi bekleniyor. 18 Süper Lig kulübünün temsil edildiği birliğinde daha önce İlhan Cavcav, Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören de başkanlık yapmıştı. (hürriyet)

Anahtar Kelimeler: