150 milyon dolarlık "sus payı"

Ağustos’ta 23 yıllık hayat arkadaşından ayrılan ABD’li ünlü talk şovcu Oprah Winfrey, 1992’de nişanlanmasına rağmen hiç evlenmediği eski sevgilisine 150 milyon dolar “sus payı” ödeyecek


ABD’DE televizyon tarihinin en çok izlenen talk şov yıldızı olan Oprah Winfrey, 1986 yılından bu yana birlikte olduğu, ancak geçen Ağustos ayında yollarını ayırdığı hayat arkadaşına rekor tazminat ödemeye hazırlanıyor. 55 yaşındaki Oprah’ın, 1992 yılında nişanlandığı, ancak hiç bir zaman nikah masasına oturmadığı eski sevgilisi Stedman Graham’a tam 150 milyon dolar ayrılma tazminatı ödeyeceği belirtildi. Amerikalı talk şov yıldızının bu parayı özel hayatının ortaya dökülmemesi, yani eski hayat arkadaşını sessiz kalması için vereceği belirtildi. Graham geçen ağustos ayında Oprah’a “Artık adam yerine konulmamaktan çok yoruldum” diyerek Chicago’daki 464 metrekarelik lüks apartman dairesinden ayrılmıştı.

Reklam
Reklam

National Enquirer dergisinin haberine göre, Oprah özel hayatını ve tüm sırlarını bilen Graham’ın basına konuşarak veya bir kitap yazarak kariyerini tehlikeye atabileceğinden aşırı derecede rahatsız oluyordu. Buna karşı bir önlem almak için eski hayat arkadaşı ile uzlaşma yolunu seçti. Avukatları aracılığıyla Graham’a reddedemeyeceği bir teklifte bulundu. Derginin iddiasına göre Graham, Oprah hakkında hiç bir şey yazmayacak veya söylemeyecek ve karşılığında da 150 milyon dolarlık bir servetin sahibi olacak. 2.3 milyar dolar kişisel servete sahip Amerikalı şovmen, nikah masasına dahi oturmadığı hayat arkadaşı için ödeyeceği tazminatla da Madonna’yı dahi geride bırakarak yeni bir rekora imza atıyor. Geçen yıl 51 yaşındaki ünlü pop yıldızı Madonna, üç çocuğunun babası olan film yapımcısı Guy Ritchie’den ayrılmış ve tazminat olarak yaklaşık 90 milyon dolar ödemişti.


Yıldızı 90’lı yıllarda parlayamaya başlayan Oprah Winfrey’in şovlarını her hafta 6 milyon kişi izliyor. 2.3 milyar dolar kişisel serveti bulunan siyahi talk şovcu ünlüler dünyasının en zengin siması olarak biliniyor.

Reklam
Reklam