156 Jandarma İmdat Hattı 24 saat hizmet veriyor

Suç ve suçlularla mücadelede 156 Jandarma İmdat Hattı 24 saat hizmet veriyor. Yozgat İl Jandarma...

Suç ve suçlularla mücadelede 156 Jandarma İmdat Hattı 24 saat hizmet veriyor.

Yozgat İl Jandarma Garnizon Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, suçların işlenmesinin önlenmesinde, faili meçhul suçların aydınlatılmasında, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında Jandarma 156 İmdat Hattı'nın 24 saat ücretsiz hizmet verdiği belirtildi. Jandarma 156 İmdat Hattı’na yapılan bütün ihbar ve aramaların gizli tutulacağının yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "156 Jandarma İmdat telefonuna yaptığınız bütün müracaatlar, ihbarlar, talepler ve bilgi edinmeler gizli tutulmakta olup, halkımıza süratle yardım edilmesi sağlanmaktadır. Her türlü yolda mahsur kalma, arazide kaybolma durumlarında gerekli yardımın sizlere ulaşabilmesi için 156 Jandarma İmdat Hattı'nı aramanız yerinizi bulmamız, içinde bulunduğunuz durumdan sizleri kurtarmamız için yeterli olacaktır. Unutmayın görüştüğünüz konu, verdiğiniz bilgi ne olursa olsun kimliğiniz her zaman gizli tutulacaktır."

Reklam
Reklam

Yapılacak aramalarda bulunan ilin alan koduyla aranması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Yapacağınız müracaatların başka bir ildeki herhangi bir olayla ilgili olması durumunda çağrılarınızı müracaat yapacağınız ilin alan kodu ile örneğin Yozgat’ta yaşıyorsanız, ancak Ankara’da olan bir olayla ilgili olarak Ankara İl Jandarma Komutanlığı ile görüşmeniz gerekiyor. Bu görüşmeyi yapabilmeniz için 0 312 156 00 00 numarası aranması gerekmektedir. Aynı şekilde başka bir ilden Yozgat’ın aranması için 0 354 156 00 00 aranması yeterli olacaktır. Başka illerin 156 Jandarma İmdat Hattı'na yapacağı bu görüşmeler diğer acil çağrı merkezlerinde olduğu gibi (155-112) gibi ücretli yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan 156 aramalarında hangi ilin sınırları içerisinde ise o ilin jandarması ile ücretsiz olarak görüşebilmektedir. Bu kapsamda siz halkımızdan aldığımız her bilgi suç işleyenlerle, kanunlara aykırı hareket edenlerle huzur ve düzeni bozanlarla yapacağımız mücadelede bizlerle yardımcı olacağınızı unutmayın." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz