16 ilde operasyon: 297 kişi gözaltına alındı

Vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 16 ilde operasyon yapıldı.

İstanbul merkezli operasyona katılan ekiplerin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev alıyor.

Dev şafak operasyonundan kareler FOTO GALERİ

-16 İLDE OPERASYON-

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, bu gelişmeler ışığında, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince IŞİD terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 16 ilde operasyon yapıldığı aktarıldı. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 297 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlıdır."

Çatışmada DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü

Operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

DHKP-C üyesi olduğu belirtilen Günay Özarslan adlı kadın öldürüldü. Özarslan'ın kapıya gelen polislere ateş açtığı, polisin karşı ateşiyle öldürüldüğü bildirildi.

Polis kaynaklarında edinilen bilgiye göre terör örgütü üyesi Özarslan canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceğinden şüphelenilen kişiler arasındaydı. Hakkında arama kararı bulunan Günay Özarslan üyesi olduğu örgütle ilgili 22 suç kaydına sahip.

Reklam
Reklam

Olay yeri inceleme ekipleri ve iki ambulans da operasyon yapılan bina önünde hazır bekletiliyor.Gün ağarmasıyla birlikte insan kalabalığının artması üzerine polis güvenlik şeridini genişletti. Sokağın bağlı bulunduğu Ahmet Kabaklı Caddesi'nin olay yerine çıkan kısmı trafiğe kapatıldı.

Kent genelindeki operasyon devam ediyor.

6 TABANCA, 4 TÜFEK VE SATIRLAR

2 bini çevik kuvvet polisi, 3 bini de şube ve ilçe emniyet müdürlükleri bünyesinde görev yapan 5 bin polisin katıldığı operasyon ve aramalarda toplam 6 tabanca, 4 tüfek ve satırlar ele geçirildi.

Çatışmanın izleri böyle görüntülendi
Bağcılar’da yapılan terör operasyonu sırasında polisle çatışan DHKP-C üyesi kadın zanlının ölü olarak ele geçirilmesinin ardından olay yerinde başlatılan incelemeler tamamlandı. Çatışmanın yaşandığı evde çok sayıda mermi izinin olduğu görüldü.

Olayın yaşandığı eve sağlık ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Gelen ekipler cenaze üzerinde uzun bir süre inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenazenin gönderilmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri, evde uzun süre inceleme yaparak delil topladı.

Reklam
Reklam

Ekiplerin olay yerinden ayrılmasının ardından avukatlar, basın mensuplarıyla birlikte çatışmanın yaşandığı eve girdi. Yapılan incelemede yerde bol miktarda kan olduğu, salonun penceresinde ise 2 adet, duvar 1 adet, yan binaların penceresinde ve balkon kısımlarına da 3 adet kurşun isabet ettiği gözlendi.

Anahtar Kelimeler: