16 Ülkeden Yardım Gönüllüleri Kimse Yok Mu Derneği'ni Ziyaret Etti

Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde AB projesi kapsamında 16 ülkeden gelen...

Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde AB projesi kapsamında 16 ülkeden gelen yardım gönüllüleri, Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şubesi'ni ziyaret etti. 'Yeni bir şans ver' sloganı ile yola çıkan ‘gençlik ve gelecek’ adlı etkinliğe, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 90 gönüllü katıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çetiner’in sunumunun ardından genç gönüllüler, Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak yardım paketlerini hazırladı. Hazırlanan paketleri yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak üzere yola koyulan öğrencilerin ilk durağı, Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Somali ve Yemen’den gelen 6 ailenin yaşadığı ev oldu. Yapılan yardımın ardından aile üyelerinin ve gönüllü genç katılımcıların mutlulukları yüzlerinden okundu.

Reklam
Reklam

Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Savaş, "AB tarafından desteklenen ve gençlerin sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almalarını artırmaya yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında 16 ülkeden 90 öğrenci Kimse Yok Mu Derneğini ziyaret ederek yardımlarda aktif rol alacak." dedi.

Litvanya’dan gelen yardım gönüllüsü de "Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Yardıma muhtaç olan insanların acısına ortak olmayı seviyorum ve bu yüzden elimden gelen her türlü yardımı yapmak istiyorum. Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür ederim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: