16. Uluslararası Likya-Kaş Kültür Ve Sanat Festivali

16. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yunanistan'ın Meis Adası ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında düzenlenen yüzme yarışları başladı.

16. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yunanistan'ın Meis Adası ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında düzenlenen yüzme yarışları başladı. Sabah saatlerinde Kaş Limanı'nda buluşan sporcular, omuzlarına yarışma numaralarının yazılmasının ardından teknelerle Yunanistan'ın Meis Adası'na götürüldü. Meis Belediye Başkanı Georgios Ahladiotüs tarafından karşılanan 33'ü kadın 198 sporcu, verilen startla yarışa başladı. Yarışmaya katılanlar arasında 6 da yabancı bulunuyor. Başlangıç alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, yarışmanın Türk-Yunan dostluğunu pekiştirilmesi adına önemli olduğunu söyledi. Kaş ve Meis'in kardeş şehir olduğunu belirten Gültekin, "Kardeşliğimiz ve dostluğumuzun ömür boyu sürmesini temenni ediyorum" dedi. Meis Belediye Başkanı Ahladiotüs ise festivalin iki halkın birbirine yakınlaşması adına önemli olduğunu dile getirerek, "Biz sadace kardeşlik ve dostluk istiyoruz. Bu dostluğun ilerletmesini arzu ediyoruz. Hiç kimse bu dostluğu bozamaz" diye konuştu. Sporcular, yarışma kapsamında 7 kilometrelik Meis-Kaş etabını kat edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz