16 Yaşında Işlediği Suçun Cezasını 26 Yaşındayken Felçli Halde Çekecek

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Cebeli köyünde yaşayan Bekir İşliyen, 16 yaşında karıştığı suçun cezasını, 10 yıl...

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Cebeli köyünde yaşayan Bekir İşliyen, 16 yaşında karıştığı suçun cezasını, 10 yıl sonra yatalak halde cezaevine girerek ödeyecek. Elektrik akımına kapılarak felç olan, hiçbir uzvunu kullanamadığı için mamayla beslenen ve altına bez sarılarak tuvalet ihtiyacını karşılayan Bekir İşleyen'in, her altı ayda bir alınan sağlık raporu ile cezası erteleniyor. Aile, çocuklarının cezasının affedilmesi için Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor.

Bekir İşliyen (26), 16 yaşındayken arkadaşları ile karıştığı bir suçtan 7 ay cezaevinde kaldı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İşliyen, serbest kaldığı dönemde evlenip çocuk sahibi oldu. İşliyen, İstanbul'da çalıştığı sırada elektrik akımına kapılarak felç oldu. Geçirdiği kaza neticesinde, vücudunun hiçbir uzvunu kullanamayan ve yatağa bağlı olarak yaşayan İşliyen’in, bu süreçte mahkemesi de sonuçlandı. Mahkeme, arkadaşları ile birlikte İşliyen’i, 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Diğer arkadaşları, 1 yıl daha cezaevinde kalarak serbest kalırken, İşliyen’in, sağlık sorunlarından dolayı cezaevine girmesi ötelendi.

Reklam
Reklam

Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldığı “Kişi ağır etkilenmiş olup, her iki ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerde kullanamıyor. Yardım, mekanik destek ve yardımcı cihazlar olmadan ayağa kalkamıyor. Ağır ve sürekli özürlüdür. Rapor süresi süreklidir.” şeklindeki raporuna rağmen, cezası iptal edilmeyen İşliyen’in ailesi ise çocuklarının cezaevine girmesi halinde, nasıl bakılacağı endişesini taşıyor.

Baba Veli İşliyen (56), “Biz köylü ve imkanları kıt insanlarız. Çocuğum, 16 yaşındayken işlediği bir cahilliğin cezasını kısmen zaten çekmişti. Çocuğumla birlikte olaya karışanlar, cezalarını çekip çıktılar. Bizim çocuğumuz felçli olduğu için cezaevinde yatacak durumda değil. Cumhurbaşkanımıza ve Adalet Bakanımıza talepte bulunduk. Çocuğumuzun cezasını kaldırın. Bu haliyle cezaevine giremez diye ama olumsuz cevap geldi. Biz devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Bu dosyanın yeniden incelenmesini ve çocuğumun durumunun yerinde incelenerek karar verilmesini talep ediyorum. Çocuğum 2010 yılında geçirdiği kazadan sonra 70 gün boyunca Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra, “elektrik çarpmasına bağlı olarak, ağır derecede mental reterdasyon rahatsızlığı” teşhisiyle ve 'artık durumunda iyileşme olmaz' denilerek bize teslim edildi. Biz her 6 ayda bir ambulansla Samsun’a rapor almaya gidiyoruz. Bu çocuğun bir yeri çizilse iyileşmesi aylar alıyor. Her seferinde de bir rahatsızlığı nüksediyor. Oğlumuzun artık topluma faydası ve zararı kalmadı. Çektiğimiz çileye son verin ve oğlumun cezasını kaldırın.” dedi.

Reklam
Reklam

Anne Salime İşliyen (46) ise “Oğlum, geçirdiği bir kaza neticesinde tamamen felç oldu. Hiçbir uzvunu kullanamıyor. Sizlerin de gördüğünüz gibi sadece yatıyor. Yemek yiyemiyor, tuvaletine gidemiyor daha doğrusu hareket edemiyor. Biz, evde eşiyle birlikte mamayla besliyor, altını alıyor, sürekli onunla ilgileniyoruz. Bu çocuk cezaevine girerse ona kim bakacak, kim ne yedirecek. Pislerse kim temizleyecek. Oğlumuzun resimleri ile avunuyoruz. Zaten ailecek perişan bir haldeyiz. Bir de sürekli oğlumuzun cezaevine gireceği düşüncesi bizleri daha da perişan ediyor. Lütfen büyüklerimiz bizlere yardım etsin.” çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: