16 yıl sonra kafatası bulundu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 5 ay önce balıkçıların serpmesine takılan kafatasının, 16 yıl önce kaybolan 23 yaşındaki Seyfettin Altın’a ait olduğu belirlendi.

1996 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kız arkadaşıyla buluşmaya giden oğullarından bir daha haber alamayan aile, 16 yıl sonra bulunan çocuklarının kafatası için cenaze merasimi yaptı.

30 Mart 1996’da Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Hacıali köyünde kız arkadaşıyla buluşmaya giden Seyfettin Altın'dan (23) bir daha haber alınamadı. Yapılan tüm aramalara rağmen Altın’ın kaybolması ailesini hüzne boğdu. Baba Nazif Altın, yerel gazetelere kayıp oğlu için ilan verdi. İlanlarda Seyfettin Altın'ı bulan ya da görenlere para ödülü vereceği bilgisi yer aldı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 ay önce Yamanlı köyü yakınlarındaki derede avlanan balıkçıların attığı serpmeye bir cisim takıldı. Cismin kafatası olması sebebiyle balıkçılar durumu jandarmaya iletti. Kafatası, kime ait olduğunun belirlenmesi amacıyla DNA testine tabi tutuldu. Kafatasının 16 yıldır kayıp olan Seyfettin Altın'a ait olduğu belirlendi. Altın ailesi, 16 yıl önce kaybettikleri oğulları için cenaze töreni düzenledi. Bir kutu içine konulan Altın’ın kafatası Hacıali köyü mezarlığına gömüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: