160 milyar uygulama indirilecek

Mobil uygulama mağazalarından indirilen uygulama sayıları rekor seviyeleri zorlamaya başladı. Bu konuya ilişkin yapılan bir araştırma yaşanan tablonun devamına işaret ediyor.

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların hayatımızdaki etkinliği, mobil uygulama indirilme rakamlarına da doğrudan etki ediyor. Milyar adetlere ulaşan mobil uygulama pazarı, geliştiriciler için artık öncelikli gelir kalemlerinden biri haline geldi.

Konuya ilişkin bir araştırma raporu yayınlayan Juniper Research, 2017 yılına gelindiğinde 160 Milyar uygulamanın global ölçekte indirilmiş olacağını iddia etti. Rakamın böylesine hızlı artışındaki en ciddi etken ise standart cep telefonu satışlarının 2012 yılı sonu itibariyle akıllı telefon satışlarının geride kalması gösteriliyor.

Reklam
Reklam

Konuya ilişkin çeşitli rakamsal iddiaların ortaya atıldığı raporda, freemium olarak adlandırılan uygulamaların sayısındaki artış da durumu tetikleyen önemli etkenlerden biri olarak gösterilmiş. Bu uygulamalar ücretsiz olarak indirilip kullanılabilir olmasına karşın çeşitli geliştirmeler için kullanıcılara uygulama içi satın almalar sunuyor.

199 Dolara Ucuz iPhone