164 Yetişkine Okur-yazar Sertifikası Verildi

Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 'Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası' kapsamında eğitimlerini tamamlayan...

Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 'Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası' kapsamında eğitimlerini tamamlayan 164 yetişkine Okur-Yazar Sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Şükran Çobanoğlu İlkokulu’ndaki Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, “Ülke genelinde okuma yazmada 67. sırada olan Adana´da son bir yılda 151 bin ev ziyaret edilerek, tabloda 25. basamağa çıkıldı. Güzel bir sürece girdik. Şu anda 59 yaşındaki vatandaşlarımıza bile okuma yazma öğretiyoruz. 151 bin kişinin yüzde 90´ına ulaştık. Bu konuda emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, ise yaptı konuşmasında, “Duygularımı saklama şansım yok. Lütfen okuma isteğinizi sürdürün. Medeni cesaret ve azim göstererek bu kursa katıldığınız, derslerinizi düzenli olarak takip ettiğiniz için sizleri candan tebrik ediyorum. Sizleri şimdiye kadar okulla buluşturamadığımız için çok üzgünüm. Bu kursun başarıya ulaşmasında emeği geçen gönüllü öğretmenimize, okul müdürümüze ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Dr.Mehmet Ali Özkan , İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet , İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Erduran, Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Düzgün, öğrenciler, veliler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Okulda yapılan sertifika töreni slayt sunumunun ardından katılımcılar ve kursiyerlere belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: