17. Akdeniz Oyunları

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye, ilk günde çeşitli spor dallarında 11 madalya kazandı.Oyunlara en...

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye, ilk günde çeşitli spor dallarında 11 madalya kazandı.

Oyunlara en çok sporcu ile katılan Türkiye, madalyaların verildiği ilk günde çok sayıda başarı elde etti. İlk gün halter, teakwondo, yüzme ve judo branşlarından yarışan sporcular, 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti. İlk madalyayı halter branşı müsabakalarında, Milli halterci Bünyamin Sezer bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak elde ederken, halter branşı kadınlar kategorisinde de Sibel Özkan gümüş madalyanın sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Teakwonda branşı müsabakalarında ise Türkiye, biri altın olmak üzere 3 madalya kazandı. Erkekler 80 kiloda Ali Sarı, zorlu mücadele sonunda Yunan rakibi Alexandros Nikolaidis'i yenerek altın madalyanın sahip olurken, 57 kilo kadınlarda yarışan Hatice Kübra İlgün ve 49 kiloda Rukiye Yıldırım gümüş madalyanın sahibi oldu.

Judoda da Türk Milli Judo Takımı sporcusu Ebru Şahin altın madalya kazanırken, Ahmet Şahin gümüş, Ayşe Saadet Arca ise bronz madalya kazandı.

Oyunlar kapsamında kullanılmak üzere inşa edilen ve gerek kapasitesiyle gerekse mimarisiyle dikkatleri çeken Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda yarışan Türk Milli Yüzme Takımı, 4x100 Kadın Serbest Bayrak Takımı bronz madalyayı kazandı. Böylelikle Türkiye, takım olarak ilk kez kadınlar kategorisinde yüzmede madalya kazanmış oldu. Bireysel yarışlarda ise Milli yüzücü Dilara Buse Günaydın kazandığı bronz madalya Türkiye'yi sevindirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: