17. Akdeniz Oyunları’nda Kadınlar Mindere Damgasını Vurdu

17. Akdeniz Oyunları’nda güreş branşında madalya yağmurumuz bayanlarda da devam etti. Grekoromen stilde 7 siklette...

17. Akdeniz Oyunları’nda güreş branşında madalya yağmurumuz bayanlarda da devam etti. Grekoromen stilde 7 siklette 5 altın ve 2 gümüş madalya çıkaran Türk güreşi, 6 kadın güreşçiyle katıldığı Akdeniz Oyunları’nda 3 altın ve 2 gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 59 kiloda ülkemizi temsil eden Hafize Şahin, ilk turda Fransa’da Maite Pivot, çeyrek finalde Hela Riabi, yarı finalde Mısır’dan Haiat Youssef’i mağlup ederek finale yükseldi. Milli güreşçimiz finalde İspanyol Karima Sanchez’i mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Reklam
Reklam

63 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak ise yarı finalde Yunanistan’dan Agoro Papavasileiou’yu ve finalde İtalya’dan Maro Diane’yi mağlup ederek altın madalyayı boynuna geçirdi.

Bayanlar 72 kiloda mindere çıkan Yasemin Adar, çeyrek finalde Avrara Fajardo’yu ve yar finalde Mısır’da Nadia Ahmed’i mağlup ederek finale yükseldi. Yasemin Adar, finalde Yunan rakibi Maria Luiza Vryana’yı yenerek ülkemize bayanlar güreşinde 3. altın madalyayı getirdi.

Nordic sisteminin (Bütün güreşçiler birbiriyle maç yapar) bayanlar 48 kiloda Sümeyye Sezer, İtalya Silvia Felice’ye mağlup olmasına rağmen Fransız Julie Sabate ve Tunuslu Maroi Mezaen’i yenerek gümüş madalya kazandı.

Bayanlar 51 kiloda mücadele eden Burcu Kebiç ise, yarı finalde Yunan Evdoxia Pavlidou’yu mağlup ettikten, sonra Fransız, Melanie Lessaffic’e mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz