17. Akdeniz Oyunları'nın Ardından

MERSİN (AA) - Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, ''17. Akdeniz Oyunlarıyla Mersin  isminin reklamı Türkiye'de ve dünyada çok iyi yapıldı, bundan yararlanmak gerekir" dedi.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol, "17. Akdeniz Oyunlarıyla Mersin isminin reklamı Türkiye'de ve dünyada çok iyi yapıldı, bundan yararlanmak gerekir" dedi. MERTİD aylık toplantısı, Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki Royal Sebaste Hotelde İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr Celil Çakıcı ve üyelerin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılışında konuşan İzol, göreve geleli 1 ay olmasına rağmen bölgede hareketli günler yaşandığını söyledi. MERTİD olarak amaçlarının Mersin turizminin daha güzel yerlere getirilmesi olduğunu belirten İzol, "Turizm sektörünün en büyük sıkıntısı lisan bilen iyi yetişmiş kalifiye elemanın bulunmamasıdır. Dernek olarak bu eksikliği görerek kalifiye eleman yetiştirmek üzere kurslar açacağız ve yetişen elemanları ihtiyaç sahibi işletmelerimizde istihdam edeceğiz" dedi. İzol, 17. Akdeniz Oyunlarının Mersin'de yapılması nedeniyle kentin spor ve turizmde hareketli günler yaşadığını belirterek şunları kaydetti: "Yaklaşık 1 aydır her yerde Mersin sporu ve turizmi konuşuluyor. Şehir merkezindeki otellerimiz oyunlar nedeniyle doldu. 17. Akdeniz Oyunlarıyla Mersin isminin reklamı Türkiye'de ve dünyada çok iyi yapıldı, bundan yararlanmak gerekir. Artık bundan sonra bizim yapacağımız kışın otellerin boş kalmaması için kış turizmini ve kış sporlarını harekete geçirmek olacak. Artık tesisimiz yok bahanesinin ardına sığınmadan büyük takımları Antalya gibi biz de Mersin'e çekmemiz gerekiyor. Spor takımlarını biz Mersin'e çektiğimiz zaman kışın otellerimiz dolu olacak, bu doluluk esnafımıza da yansıyacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz