17. Akdeniz Oyunları'nın Ardından

MERSİN (AA) - Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, bundan sonra Akdeniz Oyunları gibi organizasyonların Mersin'de yapılması için neler yapılması gerektiği üzerine odaklanılması gerektiğini bildirdi.

MERSİN Başkanı Ahmet Akkurt, bundan sonra Akdeniz Oyunları gibi organizasyonların Mersin'de yapılması için neler yapılması gerektiği üzerine odaklanılması gerektiğini bildirdi. Akkurt, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, Anadolu'da ekonomik ve sosyal potansiyel taşıyan kentlerin marka kent haline gelmesi için çalışma başlattığına dikkati çekerek, bu amaçla uluslararası organizasyonların bu kentlerde düzenlendiğini ifade etti. Anadolunun birçok ilinde marka kent algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Akkurt, şöyle devam etti: "Bu kapsamda yapılan Akdeniz Oyunları Mersin'in için büyük bir şanstı. 18 ay gibi kısa sürede oyunlar için yapılan muhteşem tesisler, zamanla yarışılarak yapıldı. Biz şimdi Mersinliler olarak elimizdeki tesisleri nasıl en iyi şekilde değerlendiririz, çocuklarımızın ve gençlerimizin nasıl bu tesislerden kesintisiz faydalanmalarını sağlarız bunu düşünmeliyiz. Mersin'e bundan sonra nasıl bu tür organizasyonları getirtebiliriz ve bunun için neler yapması gerektiğine odaklanmalıyız. Mersinliler olarak tesislerimize de sahip çıkalım. Eğer bu tesisleri olduğu gibi bırakır, yurt dışı organizasyonlar yapalım diye beklersek yanılgıya düşeriz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: