17 yıllık bebek hasretine dördüz sürprizi

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta 17 yıldır çocuk özlemiyle yanıp tutuşan Erol ve Zeynep Yılmaz çifti, üçüz beklerken dördüz sahibi oldu. Aile ilk tüp bebek denemelerinde başarıya ulaştı.

Kahramanmaraş'ta özel Mostaş Sağlık Hastanesi'nde tüp bebek yöntemi ile dördüz dünyaya getiren çiftin 17 yıllık bebek hasreti sona erdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi olan aile çocuk sahibi olamayınca 17 yıl aradan sonra tüp bebek yapmaya karar verdi. Tüp bebek yöntemine sıcak bakan anne, 9 ay boyunca doktor gözetiminde kaldı. Gebelik süresi boyunca yapılan ultrason çekimleri sonucunda doktorlar Yılmaz çiftine üçüz bebek sahibi olacaklarını söyledi. 17 yıl anne olamamanın ızdırabını yaşayan 33 yaşındaki Zeynep Yılmaz, üçüz bebek beklerken son anda dördüz sahibi olunca inanamadı.

Reklam
Reklam

17 yıldan sonra 1 yılda 4 çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Allah'tan tek dileğim 1 çocuğumun olmasıydı. Tüp bebek uygulamasına başladık. Gebelik süresince 3 bebek bekliyorduk. Dördüncü bebek bizim ve doktorlar için çok sürpriz oldu. Halen geride kalan 17 yıla inanamıyorum. Zor bir hamilelik dönemi geçirdim ve 9 ay boyunca yatmak zorunda kaldım. Ama buna değdi" diye konuştu.

42 yaşındaki baba Erol Yılmaz ise, 17 yıllık evlilik hayatlarında çocuk sahibi olamamanın akabinde yaşadıkları duyguların kelimelerle ifade edilemeyeceğini kaydederek, hiç çocukları yokken 1 yıl içinde 4 çocuk sahibi olduklarını söyledi. Geç de olsa baba olmanın hazzını yaşadığını belirten baba, sevincini ve şaşkınlığını şu şekilde dile getirdi:

"Uzun zamandır çocuk özlemi çekiyorduk. Doktorların beyanlarına göre 3 bebek bekliyorduk. Allah 1 tane de ikramiye verdi ve 4 bebeğimiz oldu. Çok sevinçliyim, diyecek kelime bulamıyorum. Gerçekten baba olmak çok güzel bir duyguymuş. Anlayabilmek için yaşamak gerekiyormuş."

Reklam
Reklam

Çocuklarına Mustafa, Özkan, Alican, ve Hayrullah adını koyduğunu anlatan Baba Erol Yılmaz, "Eşimin ve yavrularımın sağlık durumlarının iyi olması çok güzel. Memur maaşı ile geçiniyorum. Tüp bebek tedavisi nedeniyle piyasaya 9 milyar liraya yakın borçlandım. Beni en fazla düşündüren konu onlara nasıl bakacağım" şeklinde konuştu.

Normal sürede doğan bebeklerden Mustafa 1 kilo 750 gram, Özkan 2 kilo 300 gram, Alican 2 kilo, Hayrullah ise 2 kilo 100 gram geliyor. 17 yıl gibi uzun bir süreden sonra çocuk sahibi olan Yılmaz çiftini, şaşkınlıklarından şu anda çok fazla düşünemedikleri bir problem bekliyor. Uzmanlar yeni dünyaya gelmiş 4 bebeğin sadece mama masrafının bin YTL'yi bulabileceğini belirtiyor. Mama giderlerinin yanı sıra en temel ihtiyaç olan bez masrafı ise aylık 200 YTL civarında olabiliyor. Hane nüfusu aniden 3 katına çıkan Yılmaz ailesinin sadece mama ve bez masrafı aylık bin 200 YTL civarında değişiyor. Yılmaz ailesinin aylık geliri ise 600 YTL. Doğumu gerçekleştiren Hastane Başhemşiresi Perihan Gök, 35 yıllık meslek hayatında ilk defa üçüz bebek beklerken dördüz bebeğin doğmasının kendisini şaşırttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başhemşire Gök, doğum anındaki ilginç anı ise şöyle dile getirdi:

"Hastamızı ameliyata aldık, 3 erkek bebek bekliyorduk. Üçüncü bebeği aldım. İş bitti derken birden arkada bir kese daha gördüm. Doktora bir kese daha olduğunu söyledim. 'Olmaz, olur mu öyle şey?' dedi. Dördüncü bebeği de çıkarınca hastane personeli olarak çok şaşırdık. O an üçüz bebek bekleyen aileye nasıl dördüz olduğunu söyleyeceğimizi düşündük."