170 Kilometreyi 20 Saatte Koşacaklar

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2012 faaliyet takvimine eklenen, 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu,...

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2012 faaliyet takvimine eklenen, 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu, Kavaktepe Köyü'nden başladı. 170 kilometrelik parkuru 20 saatte koşacak olan sporcuların, Pazar günü öğle saatlerinde Elbistan’da olmaları bekleniyor.

Almanya’da yaşayan ve 48 yaşında olan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında Elbistan’da 111 kilometrelik parkurda koşarak başlattığı organizasyon, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu koşunun dördüncüsünü tescilleyerek, uluslar arası bir boyuta taşıdı. Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takvimine 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu olarak giren ultra maratona, Türkiye’nin değişik illerinden sporcular katılıyor.

Reklam
Reklam

4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu’na; İbrahim Şahin, Ali Gözükara, Sadık Şahin, Rıdvan Şahin, Necdet Uzun, Akın Yeniceli, Barış Çelik, Şakir Yeniceli, İsmet Sarıkaya, Bakiye Duran, Faruk Kesik ve Muharrem Karaçizmeli katılıyor. Sporcular, Elbistan, Afşin ve Ekinözü’ndeki güzergahı takip ettikten sonra, Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’ndaki finiş noktasında yarışı tamamlayacaklar.

Elbistan’da ilk defa 2009 yılında ultra maraton koşuna sporcu İbrahim Şahin, dünyada 500'e yakın ultra maraton parkuru bulunduğunu, normal maratonların 42, ultra maratonların ise 45 kilometre üstü olduğunu anlatarak, 2011 yılında koştuğu 170 kilometrelik maratonun, ‘dünyanın en hızlı ultra maratonu’, uzunluk olarak da ‘dünyanın üçüncü en uzun ultra maratonu’ olduğunu ifade etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Maraton ve Yol Koşuları Direktörü ve eski Milli Maratoncu Mithat Şahin, Elbistan’da uluslar arası bir koşunun yapılmasının heyecan verici olduğunu belirterek, “Federasyon temsilcisi olarak Elbistan’a geldim. İyi ki geldim, gördüklerim karşısında şaşkınım. Açıkçası bir ilçenin ultra maraton organize etmesi çok azdır. İlçenin de ötesinde bu işi köyün yaptığını gördüm. Doğası, parkuru, startı ve finişi ile yoldaki çizgileri, yarış içindeki meyvesi ve suyu ile anlatılmayacak derecede güzel bir program. Şuan duygularımı ifade edemiyorum. Çünkü ben başka bir tablo bekliyordum. Çok farklı bir organizasyon gördüm. Bundan sonraki maratonlarda çok daha profesyonel olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından koşunun startı verildi. 12 ultra maraton sporcusunun koşacağı, 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu, Pazar günü öğle saatlerinde tamamlamaları bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: