175 kişi hakkında iddianame

Diyarbakır - Diyarbakır'daki gösterilerle ilgili olarak 175 kişi hakkında daha iddianame hazırlandı. Sanıklardan bazıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet, bazıları hakkında da 3 yıl ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Diyarbakır'da 28-31 Mart 2006 tarihlerinde yapılan gösterilerle ilgili olarak tutuklanan sanıklar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianamelerin hazırlanması sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı 175 kişi hakkında daha iddianameyi tamamladı.

Sanıklar hakkında; "PKK terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek, PKK terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek, haksız çıkar elde etmek için suç örgütü kurmak, yönetmek, PKK terör örgütünün propagandasını yapmak, 2911 Sayılı Yasaya (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet) muhalefet etmek" suçlarından dava açıldığı belirtilen iddianamede, TCK'nın çeşitli maddeleri gereğince sanıklardan bazıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet, bazıları hakkında da 3 yıl ile 15 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezaları isteniyor.

Reklam
Reklam

Bir süre önce de 10 kişi hakkında tamamlanan iddianameyle birlikte hakkında iddianame hazırlanan sanık sayısı 146'sı tutuklu, 39'u tutuksuz olmak üzere 185'e çıktı.
Sanıkların ağır ceza mahkemelerindeki yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı 135'i tutuklu, 36'sı tutuksuz, toplam 171 kişi hakkındaki soruşturmayı ise sürdürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığınca izinsiz gösterilere karıştığı
iddiasıyla 80 çocuk hakkında ise bir süre önce iddianame hazırlanmış ve çocuklar hakkında 9,5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenmişti.