18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür...

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerleri yarınlara taşıyan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.

Yener, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıklı ve aktif bir yaşı toplum oluşturmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşlı nüfusun giderek arttığını kaydeden Yener, bu artışın teknolojik ilerlemeler ve tıbbi gelişmelerle insan yaşamının uzamasından kaynaklandığını ifade etti. Yener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur. İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz.

Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.

Yaşlılarımız yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlar örfümüz, adetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden kuracağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: