18. Ayvalık Anadolu Lisesi Kültürel Etkinlikleri Sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, eğitim kalitesiyle sık sık kendisinden bahsettiren Ayvalık Anadolu Lisesi 17-18 Mayıs 2012...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, eğitim kalitesiyle sık sık kendisinden bahsettiren Ayvalık Anadolu Lisesi 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde resim öğretmenleri Tahsin Erden ve Şennur Akbaş rehberliğinde resim ve fotoğraf sergisi açarak 18. Ayal Kültürel etkinliklerine başlangıç yapmasının ardından, şimdide Ayvalık Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü Ali Meriç'in yazdığı Akide Şekeri adlı oyunu sergilemeye hazırlanıyor.

Okulun Edebiyat Öğretmeni Hatice Öğüt yönetiminde Ayvalık Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sunacağı oyunun Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'nda, 31 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20.30'da gösterileceği belirtildi. Hayali (Karagöz Ustası) Volkan Çuha ile Dans ve Kareografide Nuray Genç'in oyunun hazırlanmasına yardımcı olduğu öğrenilirken, bir çadır tiyatrosunun, Ramazan ayı için hazırladığı oyunda gülünç olaylar, şarkılar, danslar ve kantolarla anlatılıyor. Türk Orta Oyunları'nın klasik temel örneklerinden biri olan oyunun, seyirciye geçmişte kalan ve hala günümüzde ayakta tutulmaya çalışılan, Karagöz-Hacivat, kanto, kavuklu-Pişekar, Arap Bacı Kalfa gibi tüm temel öğeleri içerdiği ve kadın rollerine çıkan erkek oyuncularıyla dikkat üzerine çektiği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

AYAL'ın yıl sonu kültürel etkinlikleri kapsamında, 1 Haziran 2012 Cuma Günü saat 20.30'da Müzik Öğretmeni Lütfi Özdem yönetiminde 48 kişilik koro ile müzik gecesi gerçekleştirileceği kaydedilirken, gecede Ayvalık Anadolu Lisesi okul orkestrası, Akustik Müzik Topluluğu ve Gitar Grubu ulusal marş, İngilizce klasik pop müzik, yörelere göre halk müziği, klasik Türk müziği ve pop müzik örnekleri seslendirecek ve solo dans gösterisi olacağı ve 5 Haziran 2012 Salı günü ise Ayvalık Anadolu Lisesi Bahçesi'nde 13. dönem okul mezunlarının kep töreninin yapılacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: