18. İstanbul Ulusalarası Kısa Film Festivali

İstanbul da yaşayan sinema severlerin heyecanla bekledikleri "ULUSLARARASI İSTANBUL KISA FİLM FESTİVALİ" bu yıl da izleyicilerinin karşısına, kurmaca, canlandırma, deneysel ve belgesel filmlerden oluşan çok zengin ve özenle seçilmiş bir programla çıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda, birçok uluslararası kısa film festivallerinde yer almış, ödüller kazanmış kısa filmler İstanbul'a geliyor.

35mm, 16mm film ve DVD formatında üretilmiş olan bu çalışmalar bir hafta boyunca "İstanbul Fransız Kültür Merkezi", "İstanbul İtalyan Kültür Merkezi", "İstanbul Alman Kültür Merkezi" ve "İstanbul Modern" salonlarında gösterilecek.

Reklam
Reklam

Her gün toplam 12 seans var. Gösterimlere giriş ücretsiz.

Katılan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Meksika, Polonya, Yunanistan, Türkiye.

Programda, Türkiye'yi temsilen, "İFSAK 27.Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması"nda ödül almış ve ön elemeyi geçmiş filmler yer alıyor. Bu yıl festivalin ön jürisinde Yamaç Okur, Belmin Söylemez ve Berna Kuleli yer alıyordu. Tek seçici yönetmen Yeşim Ustaoğlu ise ön elemeyi geçen filmleri yönetmenlerin de katıldığı bir toplantıda değerlendirdi ve ödüle alan filmleri belirledi (ekteki sayfada).

Festivalde film gösterimleri dışında söyleşi ve paneller de yer alıyor.

25 Mart 14:00, İstanbul Modern Sinema Salonu

"Sesi ve Görüntüyü Farklı Harmanlamak"

Avusturyalı yönetmen Sebastian Brameshuber video klipler ve kulüp videolarından örnekler eşliğinde sesle görüntüyü yaratıcı yöntemlerle biraraya getirme metodlarını gösterecek.

26 Mart 14:00, İstanbul Modern Sinema Salonu

"Herkes Evde Kendi Filmini Kurgulayabilir"

Reklam
Reklam

Kısa filmleriyle bir çok ödül kazanmış olan yönetmen İlker Canikligil, festivalin ilk kez sunulan "Soru-Cevap" bölümünde katılımcıların dijital postprodüksiyon konusundaki sorularını yanıtlayacak ve örnekler gösterecek.