18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü'nde Şehitlikler Çiçek Açtı

Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan protokol...

Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan protokol üyeleri ve şehit yakınları, mezarları karanfillerle donattı. Asri Mezarlık Şehitliği'ndeki ziyarete katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, mezarlarına karanfiller bıraktığı şehitlerin aileleri ile yakından ilgilendi.

Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, şeref defterine, "Aziz Şehitlerimiz; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk milletinin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğrunda canlarınızı seve seve feda ederek en yüksek makam olan şehitlik mertebesine eriştiniz. Sizlerin kahramanlık destanlarınızı nesilden nesile aktararak hatıralarınızı her an ve her zaman kalbimizde yaşatacağız. Milletimizin kalbi size şükran duygularıyla doludur. Sizlerle aldığımız güç, azim ve irade ile üzerinde sonsuza kadar özgürce yaşayacağımız bu vatan toprakları için yeri geldiğinde bizler de canımızı seve seve vermekten çekinmeyeceğiz." yazarak imzaladı.

Reklam
Reklam

Burada Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başta olmak üzere protokol üyeleri, şehit yakınlarına taziyelerde bulunarak, dua etti. Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde tamamlanan törenin ardından Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ziyaret edildi. Kabirlere karanfil bırakılan ziyarette şehit yakınlarına taziye dilekleri iletildi. Şehitliklerledeki törenler, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün yaptığı dua ile sona erdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliklere akın eden şehit yakınlarının, şehitlerin mezarlarını temizleyerek bayraklarla süslediği görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: