18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Ve Şehitleri Anma Günü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program...

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ile sona erdi. Daha sonra Ahlat Şehitliği ziyaret edilerek dualar okundu.

Ardından Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) Konferans Salonu’nda, İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun Tarih Öğretmeni Mustafa Düzyurt yaptı. Daha sonra 18 Mart konulu tiyatro, oratoryo, slayt gösterileri sunuldu. Öğrenciler tarafından okunan Çanakkale türkülerinin ardından program sona erdi.

Reklam
Reklam

Program sonunda Ahlat Kaymakamı Osman Dölek tarafından “Ezan Okuma Yarışması”nda Bitlis 1’incisi olan Ahlat İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Muhammet Çevik’e hediye verildi.

Düzenlenen programa Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Kaymak, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri, öğrenciler ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: