18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Ve Şehitleri Anma Günü

Bitlis’te, “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi.Atatürk Mahallesi’nde...

Bitlis’te, “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan şehitliğe çelenklerin sunulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından Kültür Merkezi konferans salonunda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, şehitliğin, yalnızca bizim dinimizde ve bizim inancımızda var olduğunu söyledi. Yurdakul, “Bize karşı koyanların, bu vatanı bölmek isteyenlerin ve bizi bu vatan ve coğrafyadan çıkarmak isteyenlerin, şehitlik anlayışı olmadığı gibi inanacakları bir Allah'ı da yoktur. Başta Bitlis olmak üzere, bu bölgede bulunan bütün iller ve bu illerde yaşayan değerli vatandaş, asker, polis, koruyucu ve onların değerli yakınlarının sığınacağı bu manevi kale, manevi cephe bizim için çok farklı bir anlam ifade ediyor. Onun için insanlarımız Çanakkale'de, Anadolu'da, Kıbrıs'ta, Kore'de şehit verdiler. Onlar geçici dünya hayatlarını vererek ebedi cenneti kazandılar. Ailelerine, kalanlarına, çocuklarına ebedi bir şeref madalyası verdiler. Onlar hayattaki en değerli varlıklarını, hayatlarını bir ideal, bir yüce hakikate, bir yüce değer uğruna verdiler. Canlarını, kanlarını, bedenlerini bu ülke için siper ettiler. Hepimiz Allah'a inanan, dinine bağlı, kadere inanan ve şehitlik müessesine inanan, gerektiği yerde canını, ruhunu, bedenini ve kanını bu vatan için gözünü kırpmadan verecek insanlarız. Bu üstünlük aslında ne sahip olduğumuz silah ve mühimmat ne de teknolojik gereçlerdir. Bize düşmanlık edenler, bu milleti bu coğrafyadan atmak isteyenler, bize bir şekilde tuzak kurmak isteyenlerin bilemediği bir şey var. Bu milletin bu üstünlüğü, sahip olduğu adanmışlık, fedakarlık ve şehitlik duygusudur'' dedi.

Reklam
Reklam

Şiirlerin okunduğu programda hafta çerçevesinde okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Cumhurbaşkanlığı adına Bitlisli Şehit Ahmet Tuncer’in babasına Devlet Övünç Madalyası ve Şehitlik Beratı verdi.

Program Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''18 Mart Şehitleri Anma Günü'' fotoğraf sergisinin açılışı ve gezilmesi ile sona erdi.

Davetliler buradan Bitlis Polisevi’ne geçerek şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen öğle yemeğine katıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: