18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Çanakkale Savaşı'nın Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanı olduğunu bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Çanakkale Savaşı'nın Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanı olduğunu bildirdi.

Karakök, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Savaşı'nın 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirdiğini belirtti.

Tarihe geçen savaşın, "Çanakkale Geçilmez" sözüyle hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmış bir milletin tarihe yazılan büyük bir destanı olduğunu vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çanakkale Savaşı, Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Bu zafer, Yahya Çavuşları ile Koca Seyyitleri ile, Kınalı Alileri ile, 57. alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir."

Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harbin, hem Türk askerinin cesaretini, gücünü hem de Türk milletinin fedakarlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini vurgulayan Karakök, Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında en büyük paylardan birinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz