18 Mart Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli'de tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli'de tören düzenlendi.

Kırklareli'de ki törende Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından bir grup asker saygı atışı yaptı.

Daha sonra Vali Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve beraberindekiler şehitliği gezerek karanfil bırakıp dua etti.

Reklam
Reklam

Tören, Kültür Merkezinde, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile devam etti.

Buradaki törenlerde Kırklareli Valisi Yaman 19 Ekim 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt'un babası Fedai Bozkurt'a devlet övünç madalyası verdi.

Şehit babası Bozkurt, "Vatan sağ olsun. Geride kalan anne babaların gözyaşı dökmesini istemiyorum" diye konuştu.

Tören, öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından sona erdi.

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz