18 Mart Şehitleri Anma Günü

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yemek menüsünde bulunan kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yemek menüsünde bulunan kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla SDÜ Öğrenci Konseyi tarafından Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, törende yaptığı konuşmada Çanakkale şehitlerini, savaşın 98. yıl dönümünde saygı minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Tarihin bir milletin hafızasını, bilincini ve kimliğini oluşturduğunu belirten Akyıldız, tarihte yaşananların somut ve gerçek olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Çanakkale'nin Türk milletinin kimliği olduğunu vurgulayan Akyıldız, şöyle konuştu:

"Çanakkale destanı, bilim ve teknikle donanmış, egosu doyumsuz, iktidar arzusu sınırsız emperyalist güçlerin Anadolu imanını ve vatan duygusunu nasıl kuşattığının, buna karşın Anadolu imanının ve vatan duygusunun en çetin koşullarda emperyalizme nasıl galip geldiğinin öyküsüdür. Atalarımızı Çanakkale'de şehit eden emperyalizme cüret kazandıran şey iman değil bilim ve teknik imkanlardı. İman ve vatan duygumuzun yanı sıra bilim ve teknik ile çelikten kaleler kurabilmiş olsaydık emperyalizmin Çanakkale'de gencecik evlatları şehit etmesi mümkün olmazdı. Bizler, bilim ve teknikte birer çelik zırh edinmeliyiz. Şehitlerimizin ruhunu bilim ve teknikteki başarılarımızla şad edeceğiz."

Konuşmanın ardından Rektörlük önünde kurulan stantlarda öğrencilere ve katılımcılara, Çanakkale Savaşı'ndaki askerlerin yemek menüsünde yer alan buğday çorbası, kuru ekmek ve hoşaftan oluşan "Çanakkale Şehitleri Menüsü" ikram edildi.

Muhabir: Murat Yolcu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz