18 Mart Şehitleri Anma Günü

Giresun'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, 2 gazi ile 1 şehit

Giresun'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, 2 gazi ile 1 şehit yakınına "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

Giresun Kalesi'ndeki Şehitlik Anıtı'ndaki tören çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı, eşsiz bir mücadele olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Şehitlerin fedakarlığına layık nesiller olarak daha güçlü bir Türkiye yaratmak ve milletin güvenini yükseltmek kararlılığı içinde olduklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bu cennet vatanda hür, bağımsız ve onurlu yaşamamızın bedelini mübarek canlarınızla ödediniz. Milletimiz size minnettardır. Rahat ve huzur içinde olunuz. Yüce şehitlik makamınız nedeniyle aziz vatanımızın bütünlüğü ve yüce milletimizin bağımsızlığı için şu anda da dualarınızı duyuyoruz. Devletimizi ve milletimiz size şükran duygularıyla doludur. Aziz şehit, Türk milletinin geçmişte de günümüzde de var olması ve ülkemizin bekası için canını seve seve feda etmekten çekinmedin. Ulusumuzun tarihin her safhasında onurla yer almasını sağladın. Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı bize armağan ettin. Bu toprakları bize vatan yaptın. Kutsal bildiğimiz emaneti sonsuza dek koruyacağız."

Şehitlik anıtının ardından Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi'nde devam eden törende Aksu Anadolu Lisesi öğrencilerince oyun sergilendi ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşı'yla ilgili kısa film gösterildi.

Reklam
Reklam

Tören sonunda ise gazi Başkomiser Sedat Sivas, gazi asker Mehmet Cındık ile şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in babası Sadık Eker'e "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: