18 Mart Şehitleri Anma Günü

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "98 yıl önce Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur" dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "98 yıl önce Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur" dedi.

Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Çanakkale Zaferi'nin milli birlik ve beraberliğin en önemli simgesi olduğunu belirtti. Coşkun, şunları kaydetti:

"Bizler bugün, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. 98 yıl önce Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur. 1. Dünya Savaşı'nın en kritik dönemi olarak ifade edebileceğimiz Çanakkale Savaşı'nda, milletimiz tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır. Ülkemizin her bölgesinden gelen henüz çocuk denebilecek yaşlardaki mehmetçiklerden oluşan kahraman ordumuz, kendi canlarından vazgeçerek şehit ve gazi olmuştur. Şehitlerimizin dul ve yetimlerine, gazilerimize devlet ve millet olarak minnet borçluyuz. 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ahirete göç eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, hayatta olan kahraman gazilerimize ve şehit ailelerimize saygılarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

-AK Parti İl Başkanı Pehlivan-

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Pehlivan, açıklamasında, Çanakkale Savaşı'nın 100 binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zafer olduğunu belirtti. Pehlivan, şunları kaydetti:

"Çanakkale destanı, milletin her türlü yokluk ve acılar içinde birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir. 18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum sancısı olmuştur. Şehitlik yüce dinimizde çok üstün bir makamdır. Milletimiz tarihi boyunca bu makamı hem mukaddes bilmiş hem de muhabbet beslemiştir. Aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yad ediyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Ersan / Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: