18 Mart Şehitleri Anma Günü

Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla öğrencilere şekersiz şerbet ve

Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla öğrencilere şekersiz şerbet ve peksimet dağıtıldı.

KAÜ Eğitim Fakültesi yerleşkesinde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından "Çanakkale" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'de yaşanan savaşın tüm dünyanın akışını değiştiren bir savaş olduğunu söyledi. Çanakkale'de Türkiye Cumhuriyeti'nin dinamiklerinin tohumunun atıldığı bir savaş yaşandığına dikkati çeken Kop, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Sizler de bilirsiniz ki, yiğitler ağlamaz, yiğitlere ağlarlar. Biz bu savaşı kazandık, çünkü biz de ruh vardı. Bu ruh eğer Körfez Savaşı'nda olsaydı, Orta Doğu coğrafyası kahrolmazdı. Biz de ruh olduğu için biz de o ruhu yaşayabilmek adına, yiğitlere ağlayabilmek adına, hürriyetin insanı asıl yaptığını gösterebilmek adına, dedelerimiz yad edebilmek adına ve tüm şehitlerimizi yad edebilmek adına böyle bir etkinlik düzenleyelim dedik."

Daha sonra katılımcılara ve öğrencilere şekersiz şerbet ve peksimet dağıtıldı.

Kars Valisi Eyüp Tepe ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar da kendilerine ikram edilen şerbet ve peksimetin tadına baktı.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: