18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Konya ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Konya ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Beyşehir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Beyşehir protokolü, Anıt Alanı'nda bir araya geldi.

Anıt Alanı'nda çelenklerin sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Beyşehir Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mevlüt Kocagüzel, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kocagüzel, bugün kutlanan zaferin kolay elde edilmediğini belirterek, "Türk milletinin elde ettiği zafer, sadece kazanılmış bir zafer olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neleri götürüp neleri getirdiğine bakılmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anıt Alanı'nda Çanakkale'yle ilgili fotoğraflar ve Çanakkale'de şehit düşen isimlerin yer aldığı panoların sergilenmesinin ardından, gaziler ve şehitler onuruna yemek verildi.

-Seydişehir

Seydişehir'de de 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Astsubay Çavuş Ümit Bayman, Anıt Alanı'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazandığını söyledi.

Bu günde, vatan topraklarını canları pahasına koruyan şehitleri minnet ve şükranla hatırladığını dile getiren Bayman, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidir ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir" dedi.

-Kulu

Kulu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tören, şehit aileleri adına, şehit Cengiz Köylüoğlu'nun babası Murat Köylüoğlu'nun Anıt Alanı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından, Merkez Kabristanlığı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı'na gidilerek şehitlere dua edildi.

-Sarayönü

Sarayönü Hükümet Konağı önünde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Öğrencilerin okullarını bayrak ve flama ile temsil ettiği tören, çelenklerin sunumu ile başladı. Törende, Sarayönü Şehitliği ziyaret edilerek, Sarayönü Müftüsü Hüseyin Ergen tarafından dualar okundu.

Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anılırken, saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehitlikteki program sonra erdi.

-Akşehir

Akşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında, Akşehir Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, tören erkanı ve beraberindeki heyet tarafından, Akşehir'e bağlı belde ve köylerde bulunan Şehit Mezarlıkları ziyaret edildi.

Şehit ve gazi ailelerine, Akşehir Öğretmenevi'nde verilen öğle yemeğinin ardından, Akşehir Kültür Merkezi'nde Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'yle ilgili bir etkinlik düzenlendi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ekip / Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: