18 Mart Şehitleri Anma Günü

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Çalık, mesajında, kutsal vatan topraklarının korunması uğruna canlarını feda eden şehitleri anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Çanakkale Savaşı'nda yaşananların, imanın ve inanmış insanların gücünün teknoloji ve kendilerinden kat kat fazla düşman orduları karşısında neler yapabileceklerinin tüm dünyaya gösterildiği bir kanıt, bir destan olduğuna vurgu yapan Çalık, şunları kaydetti: "Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırılışının vücut bulmasıdır. Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerimiz, toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünü kutluyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: