18 Mart Şehitleri Anma Günü

RİZE (AA) - Rize Valisi Nurullah Çakkır, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rize Valisi Nurullah Çakkır, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin tarihte eşine az rastlanılır, en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti: "Çanakkale Savaşı'nda Türk milleti, vatanına olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir. Çanakkale Savaşları bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın, o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, ulusumuzun ortak yazgı etrafında kararlılık ve azim ile birleşerek Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesini yaktığı ve büyük fedakarlıklar sonucunda dünya tarihinin değişmesinde öncü rol oynadığı bir tarih sahnesidir. Şehitlerimizi hatırlamak Türkiye'nin tarihi önemini hatırlamaktır. Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: