18 Mart Şehitleri Anma Günü

Adana'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü nedeniyle Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören düzenlendi.

Adana'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü nedeniyle Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören düzenlendi. Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse'nin çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin Allah katında peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebe olduğunu belirtti. Çanakkale Zafer'inin, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Ongun, "Tarihin akışı üzerinde Türk ulusu belirleyici bir rol oynamıştır. Sarsılmaz imana sahip aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bu zafer, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir" dedi. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin dua okumasının ardından şehitlik defterini imzalayan Coş, deftere şu ifadeleri yazdı: "Aziz şehitlerimiz, sizlerin şehadetinden aldığımız güç ile birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Aziz hatıralarınız, eşsiz fedakarlıklarınız her zaman aziz milletimizin tüm fertlerine örnek ve rehber olacaktır. Sizleri milletçe rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun." Coş ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti ve şehit aileleriyle görüştü. Ardından Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne geçen Coş, burada da dua ederek mezarlara karanfil bıraktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: