18 Mart Şehitleri Anma Günü-Vali Mustafa Hakan Güvençer: "Bu Millet Hiç Tereddütsüz Dün Olduğugibi Bu Günde Canını Vermeye Hazırdır"

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Bu millet hiç tereddütsüz dün olduğu gibi bu günde canını vermeye hazırdır" dedi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Bu millet hiç tereddütsüz dün olduğu gibi bu günde canını vermeye hazırdır" dedi.

Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla valilik önünde düzenlenen törende Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tüğgeneral Orhan Gündüz ve Belediye Başkanı Serdar Atalay, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Belediye Kültür Merkezinde devam eden programda sinevizyon gösterisinin ardından şiir ve kompozisyon yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Vali Güvençer ve beraberindekiler Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneğini ziyaret etti.

Vali Güvençer burada yaptığı konuşmada, üzerinde bulunulan coğrafyanın yeterince kıymetini bilinmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu coğrafya, biz yeterince kadrini kıymetini bilmesek de yüzyıllar boyunca mazlumların sığınağı olmuş. Herhangi bir toprak olma vasfını çok fazla aşarak doğruluğun, güzelliğin iyiliğin, hakkın, hakkaniyetin, adaletin, cesaretin ve metanetin gerçek yuvası olmuştur. Verilen canlar dökülen kanlar asla yalnız ve yalnız kişilerin mahrumiyetini, gününü veya geleceğini barındıran her hangi bir toprak parçası için değil bu hakkın, adaletin, güzelliğin ve iyiliğin uğruna feda edilmiştir. Helal olsun. Bu fedakarlıkta bulunan insanların bulundukları yüksek şeref mertebesi hepimiz için ulaşılması hedeflenmiş gerçek bir rütbe gerçek bir hedeftir. Dilerim bu coğrafyada ve çevresinde iyilik, doğruluk, hak ve hakkaniyet yeni saldırılara maruz kalmasın. Bu güzel coğrafyaya ve çevresine insanlarımıza ve insanlığa tesis etme azminde olduğumuz doğruluğun önüne yeni engeller çıkmasın. Irzımıza, namusumuza, şerefimize insanlık adına yüreklerimizde taşıdığımız, beslediğimiz mücadele azmimize engel çıkarsa bu millet 75 milyonuyla hiç tereddütsüz dün olduğu gibi bu günde canını vermeye hazırdır."

Reklam
Reklam

Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen ise tarihin en hüzünlü zaferinin Çanakkale Zaferi olduğunu anımsatarak, " Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Çanakkale yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına top yekün direnişin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadele değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir" diye konuştu.

Muhabir: Naim Boşkut- Abdullah Çelik /Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: