18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, "Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, "Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir" dedi.

Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin emperyalist güçlerin oyunlarını bozan bir başarı olduğunu ve Çanakkale'de dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazıldığını belirtti.

Çanakkale'nin Türk ordusunun savaşta da insanlığını unutmadığının gösterildiği bir yer olduğunu bildiren Güneş, "Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu'da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir. Çanakkale, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, bir prestij ve azmin mücadelesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Suat Deniz / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: