18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile Muğla Ticaret Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile Muğla Ticaret Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Gürün, mesajında, Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip Çanakkale Savaşı'nın bir çok milletin kaderini değiştirip,yıkılan ama küllerinden yeniden doğan devletlere ilham ve moral kaynağı olduğunu belirtti.

Güçlü devletlerin karşısında tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk devletinin bağımsızlığı için mücadele ederek, bu uğurda genç bir neslin canından, sevdiklerinden vazgeçip destan yazdığını bildiren Gürün, Muğla'nın Birinci Dünya Savaşı'nda bin 100, İstiklal Savaşı'nda 204, Kore Savaşı'nda 27, Kıbrıs Çıkarması'nda 24, 1980 sonrasından günümüze 102 şehidinin olduğunu, şehitlerin isimlerini cadde, sokak ve parklara vererek yaşattıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

-MUTSO Başkanı Bülent Karakuş-

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğuna işaret etti.

Karakuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın dört bir yanından toplanıp gelen, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kasteden düşmanları, Çanakkale'de mahkum eden ve tarihe geçen Türk ulusunun azmi, kararlılığı ve bağımsızlık ruhudur. Bugün de aynı ruhu giderek artan coşku ve heyecanla taşımaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimizle Çanakkale Zaferimizin 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz."

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: