18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, yakın tarihin kahramanlar geçidi olan Çanakkale Zaferi'nin sadece Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de eşsiz bir yere sahip olduğunu belirtti. Çanakkale'nin bir milletin onuruna saldırıya verilen cevap, namus ve haysiyetin tükenmediğinin bütün cihana bir mühür gibi vurulması olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Mücadele azmi, insanlık değerleri ve kazanma arzusunun aşka dönüştüğü bu muhteşem zafer, savaşın en hararetli dönemlerinde bile kardeşlik ve fedakarlık duygularının hat safhaya ulaştığı, hasret türkülerinin bir ilahi aşkla okunduğu, sevgiliden gelen mektuplara cevap yazma heyecanının hiç azalmadığı o muhteşem günler, acı dolu günlerle harman olmuş ve tarihteki soylu yerini almıştı. Çanakkale, kalleşlikle yarışan yedi düvele onların üstün silahlarına ve şımarık hallerine göğüs gererek atılmış bir tokattır. Çanakkale, seyit onbaşıların İngiliz generallerini denize gömmesinin adıdır. Geçilmezdir, geçilmeyecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: