18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci Yıl Dönümü

ESKİŞEHİR (İHA) – 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü...

ESKİŞEHİR (İHA) – 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü nedeniyle Eskişehir’de tören düzenlendi.

Vişnelik Hava Şehitliğinde düzenlenen anma tören, Vali Dr. Kadir Koçdemir’in ve protokol üyelerinin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihini değiştiren bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti. Özaydın, 98. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin, Türk tarihini değiştiren bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, "18 Mart, şanlı ordumuzun Çanakkale Boğazı’nın geçilmeyeceğini dünyaya göstermiştir. Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi şehit ruhları semalarda dolaştıkça, bayrağımız vatan toprakları üzerinde dalgalandıkça ulusumuz sonsuza dek hür ve bağımsız yaşayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Yediparmak ise, Çanakkale Zaferi’nin bir saygınlık ve azmin mücadelesi olduğunu söyledi. Yediparmak, "Çanakkale Zaferi, bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi milli bir görev olarak bilen milletimizin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir destandır" diyerek, "Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü, ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda milletimizin başarısının en büyük kanıtıdır. Çanakkale Zaferi, bir saygınlık ve azmin mücadelesidir. Milletimiz binlerce evladını feda etmiştir. Aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir olayı gerçekleştirmiştir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak ulu düşman mevzisine götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır’’ diye konuştu.

Tören, konuşmaların sonrasında Vali Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in şeref defterini imzalamaları ve şehit mezarlarına karanfil bırakmalarıyla son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz