18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yılı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğunu kaydetti.

Büyük, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin on binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin simgesi olan 18 Mart'ın, vatan topraklarını koruma, savunma ve vatan uğrunda çekinmeden canlarını ortaya koyan şehitleri anma adına önemli bir gün olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Şehitlerden miras kalan mukaddes emaneti yere düşürmeyeceklerini, daha yükseklere taşıyacaklarını belirten Büyük, şu ifadelere yer verdi:

"Bu zafer, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir. Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir.

Öyle inanıyorum ki bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe ülkemiz gelecekte hak ettiği yeri bulacaktır. 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize vatan yapan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor, şehit yakınlarına ve gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: