18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

İZMİR (AA) -18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.

İZMİR -18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi. Şehitliğe çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından şeref defterini imzalayan İzmir Valisi Mustafa Toprak, aziz şehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti. Kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak ve bütün kutsal değerler uğruna gözlerin kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin hayatlarını Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adadığını kaydeden Toprak, şöyle konuştu: "Sizlerin şahıslarında sembolleşen bu destansı kahramanlıklar vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda hangi şartlar altında olursa olsun Türk milletinin neleri başabileceğinin en bariz göstergesidir. Vatan sevgisi ve görev aşkı ile dopdolu sizler gibi kahraman evlatları sayesinde Türk milleti ilelebet payidar olacaktır. Bu güzel hasletleriniz, din, vatan, millet ve istiklal kavramlarıyla yoğrulmuş tarihi şan ve şereflerle dolu yüce Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam edecektir." Türk Halp Malülü Şehit Gaziler Dul ve Yetimler İzmir Şube Başkanı Ayten Sarıca ise Türk milletinin şehitlerini sonsuza kadar şerefle yad edeceğini ve gönüllerde yaşatacağını söyledi. Alpcan Alınç adlı öğrencinin de şiir okuduğu törenin ardından şehitler için dua edildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti ve CHP'li İzmir milletvekilleri, resmi kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri şehitliği gezerek şehit aileleriyle görüştü. Fatma Emine Seven (62), 1994'te Şırnak'ta oğlu Aydın Seven'in terhisine 10 gün kala şehit düştüğünü, Şehitleri Anma Günü'nde hem kendi yavrusunu hem de diğer şehitleri ziyaret edip dualar okuduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: