18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Çanakkale'de 99 yıl önce tarihin kaydettiği en büyük savunma savaşlarından biri verildi" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Çanakkale'de 99 yıl önce tarihin kaydettiği en büyük savunma savaşlarından biri verildi" dedi. Çiçek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle Kordonboyu'nda düzenlenen resmi törene gönderdiği mesajda, bu anlamlı gün vesilesiyle milli bekanın mimarları şehit ve gazileri minnet ve şükranla andı. Çanakkale'de 99 yıl önce tarihin kaydettiği en büyük savunma savaşlarından birinin verildiğini dile getiren Çiçek, mesajında şunları kaydetti: "Türk milleti, varlığına kasteden düşmana ibretlik ders vermiştir. On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, aynı zamanda emperyalist güçlerin de tarihlerinde en büyük hezimetlerinden biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve pek çok değerli askerlerimiz tarafından kazanılan büyük zafer, Türk milletinin iftihar vesilesi olmuştur. Bugün vesilesiyle düzenlediğiniz etkinliklerin başarılı geçmesini diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum." - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mesajı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise gönderdiği mesajda, "Ülkesinin kara yazılı günlerinde Anadolu'da yokluğun, yoksulluğun içinden filizlenen çiçekler, Çanakkale Savaşı'nda bir bir toprağa düşmüştür" dedi. Ülkesi için direnen, savaşan çocuklar, kadınlar, yaşlı ve gençlerin yarattığı kahramanlık destanlarıyla Türk ulusunun 18 Mart 1915'te gerçek anlamda bir tarih yazdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale destanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, İstiklal Savaşı'nın kazanılma zeminini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Her evden mutlaka bir yiğidi alan bu savaşlarda şehitlerin et ve kemiklerinden tepeler meydana gelmiştir. Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk'e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır." Kılıçdaroğlu, temiz bağrını yabancı çizmeler çiğnememesi için düşmana "dur" diyenlerin her zaman çıkacağına vurgu yaparak, "Milletimizin birlik ve bütünlüğünün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar sürecek varlığının simgesi olan aziz şehitlerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü münasebetiyle şükranla ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: