18. Ulusal Astronomi Ve Uzay Bilimleri Kongresi

İnönü Üniversitesi, 300'den fazla araştırmacı ve öğretim üyesinin iştirak edeceği 18. Ulusal Astronomi ve Uzay Bilimleri Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

İnönü Üniversitesi, 300'den fazla araştırmacı ve öğretim üyesinin iştirak edeceği 18. Ulusal Astronomi ve Uzay Bilimleri Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

Mersin Çağ Üniversitesi Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezi Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) Bilim Toplum Ağı Türkiye Temsilcisi Arif Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 18'incisi düzenlenecek Ulusal Astronomi ve Uzay Bilimleri Kongresi'nin Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenleneceğini bildirdi.

27 Ağustos'ta açılışı yapılacak kongreye, Türkiye'den ve yurt dışından fizik, astronomi ve uzay bilimleri alanında çalışmalar yürüten 30 üniversite ve araştırma merkezinden 300'den fazla araştırmacı ve öğretim üyesinin iştirak edeceğini kaydeden Solmaz, ESO'nun Bilimsel Çalışmalar Müdürü ve 2011 yılı Nobel Fizik Ödülü'nün verildiği çalışmalarda proje liderliği yapan Prof. Dr. Bruno Leibundgut'un "ESO'nun Faaliyetleri ve Türkiye'nin ESO Üyeliği" başlıklı konuşması ile araştırmacılara hitap edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kongrede Türkiye'nin gök bilim ve uzay bilimleri alanındaki faaliyetlerinin masaya yatırılacağını anlatan Solmaz, "Toplantının en önemli gündem maddesini ise Türkiye'nin uluslararası alanda faaliyet gösteren Avrupa Güney Gözlem evi (ESO) gibi kuruluşlara üye olması ve Türkiye'de kurulacak yeni nesil teleskoplar oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bestami Bodruk / Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: