18 yaşındaki Yusuf, yeniden yürüyebilmek için yardım eli bekliyor

İstanbul'dan memleketine gelirken geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan 18 yaşındaki Iğdırlı Yusuf Figan, yetkililerden...

İstanbul'dan memleketine gelirken geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan 18 yaşındaki Iğdırlı Yusuf Figan, yetkililerden ve hayırseverlerden tedavi için yardım bekliyor. Görmesi gereken fizik tedavi için aylık 17 bin liraya ihtiyaç olduğunu anlatan Figan, eğer yardım eli uzatılırsa yürüyebilecek. Figan çobanlık yaparak geçimlerini sağlayan babasının bu masrafı karşılayamayacağını söyledi.

Iğdır Aralık ilçesine bağlı Kolikent Köyü’nde yaşayan ve 6 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı tutmaz olan Figan, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Çalışmak için gittiği İstanbul’dan, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nı köyünde geçirmek için amcasının aracı ile gelirken, Erzurum’un Pasinler ilçesi yakınlarında geçirdiği kaza sonucu felç olan Figan, yürümek için fizik tedavisi görmesi gerektiğini, bu tedavinin yapılması için aylık 17 bin lira gerektiğini, fakat ailesinin maddi durumu iyi olmadığından bu tedaviyi karşılayamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Babasının çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirten Figan, aile ekonomisine katkı sağlamak için İstanbul’da inşaatta çalışan akrabalarının yanına giderek çalıştığını, fakat geçirdiği kaza sonucunda artık kendisinin tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ifade etti.

İlk kaza geçirdiğinde sadece kafasını oynatabildiğini, bir süre Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde tedavi gördüğünü, daha sonra da Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olduğunu anlatan Figan, "Buradaki doktorlar benim fizik tedavisi görme durumunda yürüyebileceğimi söyledi. Akrabaların kendi aralarında topladıkları para ile İzmit’te bu tedavi yapan bir hastanede yattım. Fakat bu hastanede ki tedavimin aylık masrafı 17 bin lira olduğu için bunu fazla karşılayamadık. Burada 2 ay gördüğüm tedavim parasızlıktan dolayı yarıda kaldı. Tedavi edilmesem sakat kalabilirim. Başbakanımdan, Cumhurbaşkanımdan, Sağlık Bakanımdan ve duyarlı insanlardan yardım bekliyorum. Tekerlekli sandalyeden kalkıp yürümek istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Hastaneye 13 bin lira borçlandıkları için senet verdiklerini anlatan Figan, "Hastane avukatının her gün bizi arayarak, borcumuzun 18 bin lira olduğunu, bu borcu ödememiz durumunda yasal işlem başlatacaklarını söyledi. Şimdi bu borcu nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz." diye konuştu.

"ABİM İYİLEŞİRSE OKULUMA TEKRAR BAŞLAYACAĞIM"

Yusuf Figan'ın kardeşi Besra Figan ise konuşmasında, kendisinin tekrar okuması için, abisinin de tekrar yürüyebilmesi için bir yardım elinin kendilerine uzatılmasını istedi. Besra Figan, "Ailede okumayı bilen tek kişi benim. Ağabeyim böyle olduğu zaman babam çobanlık yapıyordu, annemin ise okuma-yazması yok, Türkçe konuşmayı bilmiyor. Bunun için kazadan sonra ben abime bakmak ve yapılan fizik tedavisinde yardımcı olmak için, okulu bırakmak zorunda kaldım. Şimdi evde hastanede fizyoterapistin öğrettiklerini uygulamaya çalışıyorum. Hiç kıpırdamayan ağabeyim şimdi dizlerine kadar hissetmeye başladı. Fakat bizim yaptığımız uygulama yeterli değil. Bu işin iyi yapıldığı hastanede, bu tedaviyi uygulaya bilecek profesyonelleri abimle ilgilenmesi lazım. Biz yanlış bir egzersiz yaparak ağabeyimin iyice sakatlanmasına sebebiyet verebiliriz. Yetkilerden, hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz. Allahtan tek dileğim abimin biran önce yürüyebilmesini, benimde tekrar okuldaki arkadaşlarımın arasına dönmek olmaktır." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz