18. Yeşilyurt, Kiraz, Kültür Ve Spor Şenliği

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği nedeniyle basın...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği nedeniyle basın açıklaması yapılarak, şenliğin iyi organize edilmesine, ilçenin ve dalbastı kirazının daha iyi tanıtılmasına çalışılacağı belirtildi.

Yeşilyurt Ahmet Atılgan Parkı’nda Kaymakam İlhan Abay ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk basın açıklaması yaparak, Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği hakkında bilgi aktardılar.

Kaymakam Abay, geçen yıllara göre daha görkemli geçeceğini beklediklerini söyleyerek, en verimli şekilde ilçeyi daha fazla tanıtmak için çaba göstereceklerini kaydetti. Abay, "Umarım ki, Malatyamızın akciğerleri konumunda olan ilçemizi, ilçe dışına tanıtmış oluruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da, bin 400 davetiyeyi il dışına kargoyla gönderdiklerini hatırlatarak, 23-24 Haziran günleri düzenlenecek olan şenlikler çerçevesinde, ilk gün saat 11.00’de açılış yapılarak kiraz ve yöresel yemek yarışması, akşam ise Sevcan Orhan’ın assolistliğinde sanatçıların konser vereceğini bildirdi.

24 Haziran Pazar günü, sünnet ve resmi nikah töreni, mevlid, karakucak güreşleri, İrfan Aydın futbol turnuvası ödül töreni ve tesislerin açılış töreninin gerçekleştirileceğini aktaran Kavuk, aynı gün saat 20.00’de Kutsi’nin assolistliğiyle sanatçıların konser vereceğini ifade etti.

Şenlikleri düzenlemekteki amaçlarının ilçenin meşhur dalbastı kirazını daha fazla tanıtmak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi olduğuna parmak basan Kavuk, "Yeşilyurt dışında olan Yeşilyurtlular, şenlik vesilesiyle ilçeye gelip hem akraba ziyaretlerinde bulunuyor, hem de şenliklere katılmış oluyorlar" dedi.

Kavuk, bu yıl dalbastı kirazı rekoltesinin düşük olduğunu belirterek, "Rekolte az ancak kalibresi yüksektir. 600 ton civarında rekolte bekliyoruz. Arz fazla olursa talep fiyat düşüyor. Yüzde 30 civarında rekolte düşüklüğü var ancak, fiyat geçen yıla göre kiloda 1 TL civarında yüksek" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: