18 yıl sonra sağlığına kavuştu

DENİZLİ (İHA) - Denizli'de, kalbi sağ tarafta doğan, doğuştan sol ve sağ karıncığı yer değiştiren Zaman Güneş isimli genç, 18 yaşında yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Doğuştan kalp hastası olan ancak bugüne kadar tedavi edilemeyen Zaman Güneş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Doç.Dr. Gökhan Önem, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Saçar, Dr. Fahri Adalı, Dr. Okan Coşkun'dan oluşan cerrahi ekip ve Anestezi Uzmanı Doç.Dr. Ercan Gürses tarafından gerçekleştirilen ameliyatla hastanın kalbine yapılırken, bir kapakçığı protez kapakla değiştirildi ve bir kapakçığı tamir edildi.

Reklam
Reklam

Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Gökhan Önem, insan kalbinde üstte 2 kulakçık ve altta 2 karıncık olmak üzere 4 oda bulunduğunu belirterek, "Hastamızın sol ve sağ karıncığı doğuştan yer değiştirmişti. Aynı zamanda hastanın kalbi sağ tarafta bulunuyordu. Bunun yanı sıra kalpten çıkan damarlar yer değiştirmişti ve karıncıklar arasında tamamen kapalı olması gereken duvarın yaklaşık 5 santimlik kısmı yoktu. İki kapakçıkta da fonksiyon bozukluğu bulunuyordu. Tıpta oldukça nadir görülen ve düzeltilmiş transpozisyon, ventriküler septal defekt, dekstrakardi adı verilen doğumsal kalp hastalığı bulunan hastamızın doğumdan beri şikayetleri olmasına rağmen başvurduğu merkezlerde tedavi edilememiş. Nefes darlığı şikayetiyle bize başvuran hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik" dedi.

Karmaşık doğumsal kalp hastalıklarının ameliyatları için yurt dışında da eğitim aldıklarını belirten Doç.Dr. Gökhan Önem, "Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karmaşık doğumsal kalp hastalıkları dahil tüm kalp ve damar ameliyatları yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam