1800 derecede yılbaşı

KARABÜK (İHA) - Karabük Valisi Nurullah Çakır, 2009 yılına Kardemir Yüksek fırınlarında çalışan işçilerle birlikte bin 800 derece sıcaklıkta girdi.

2008'in son gününde Yücel Huzur Evi'ndeki yaşlıları, Bulak Çocuk Yuvası'ndaki çocukları ve kent merkezindeki polis karakollarını gezerek yeni yılını kutlayan Vali Çakır, 2009 yılını bin 800 derece ateşin karşısında çalışan Kardemir işçileri birlikte karşıladı. 2009 yılının ilk dakikalarında işçilerle birlikte yeni yıl pastasını kestikten sonra yükse fırından alınan ilk madenin örneğini işçiyle birlikte alarak numune kalıbına boşalttı. Vali Nurullah Çakır daha sonra burada kendisini takip eden
gazetecilere 2009 yılına çeliğin suyu verildiği ve kalbinin aktığı Kardemir'de girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "2008'den 2009'a üreterek girmenin, üreten insanlarla birlikte onların alın terlerini emeklerini beraber görmenin mutluluğu içersindeyiz. 2009'da üretimin artarak devam etmesi ve dünyaya örnek olarak devam etmesini diliyorum. Tüm dünyaya üretme arzumuzu hep birlikte ilan etmek istiyoruz. Üretimimizi nüfusumuzu karşıladığı süreçte güçlü devlet olma yolunda emin adımlarda ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Nurullah Çakır daha sonra Beşbin Evler Çocuk Doğum ve Bakım Hastanesi'ne geçerek burada 2008 yılının son gününde dünyaya gelen Caner Demirkıran ve Hakan Pusat Deligöz isimli bebeklere birer küçük altın hediye etti. Vali Çakir, Hastane Başhekimi Yüksel Kurban ve İl Sağlık Müdürü Korkut Eren'le birlikte hastanede tedavi gören çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttıktan sonra hastaneden ayrıldı.