1800'lerin Azılı Katillerinin Kafaları Londra Üniversitesi'nin Kullanılmayan Deposundan Çıktı!

Yıllardır kime ait olduğu bilinmeyen ölüm maskelerinden biri de 1840'ta idam edilen Napoleon'a ait!

Carl Gottlob Irmscher. Karısını ve çocuklarını öldürdü. Başı kesilerek idam edildi.

Londra Üniversitesi'ne 1912'de Lovelace Kontesi tarafından hediye edilen ölüm maskelerinin sırları bugüne kadar çözümsüz kalmış, kafalar üniversitenin depolarından birinde unutulmuştu...

Son araştırmalar kimliklerin tesbit edilmesini ve ölüm maskesi tekniğinin ayrıntılarını ortaya çıkardı.Wohllebe. Onlarca cinayet işledi. New York Bohemya'da idam edildi.

Ölüm maskesi, insanların öldükten sonra kafa ve yüz şekillerinin korunabilmesi için kullanılan eski bir teknik. Johann Hatschwanz. Karısını arsenikle zehirleyerek öldürdü. 1850'de idam edildi.

Bu teknik, bazı zamanlarda insanlar hala yaşarken de kullanılmış. Bunun iki sebebi var; heykeli dikilecek insanların yüz ifadelerini henüz hayattalarken elde edebilmek.
Bir diğeri de, ölüm maskesi çıkarılacak mahkumlara ölmeden önce daha çok acı çektirmek.Christian Gottlieb Meyer. Çocuklarını öldürdü. Hapishanede yaşamını yitirdi.

Ölüm maskesinin, kafanın sahibi yaşarken mi yoksa ölüyken mi uygulandığını anlamak için birkaç noktaya dikkat etmek yeterli;

Reklam
Reklam

1. Gözler ve ağızlar sıkılmış görünüyorsa, ölüm maskesi muhtemelen hayattayken uygulanmıştır.
2. Saçlar kazıtılmış görünüyorsa, kurbanımız muhtemelen hala yaşıyordu. Johanne Rehn. Öz kızını öldürdü. Başı kesilerek idam edildi.

Teknik uygulandığında mahkumun ölü olup olmadığını anlamanın bir yöntemi de boynuna bakmak. Çünkü 19. yüzyılda başı kesilerek idam etmek oldukça yaygın bir cezaydı... Babinsky. Suçu: Zenginden alıp, fakire veren bir hırsız olmak.

  1. yüzyılın Robin Hood'u Babinsky'nin rahatlamış yüz ifadesine ve saçlarının yerinde duruyor olmasına bakılırsa; ölüm maskesi kendisine öldükten sonra uygulanmış. Josef Schroeder. Katil. 1843'te asılarak idam edildi.

Josef Schroeder'in ölüm maskesinin, kendisi ölüyken çıkarıldığını boynunun en üst tarafında yer alan ilmek izinden, ve saçlarının yerinde duruyor olmasından anlayabiliyoruz. Napoleon. 1840'ta başı kesilerek öldürüldü.

Napoleon'un ölüm maskesine iki yüz yıla yakın süredir bağlı duran küçük parşömen kağıdında aynen böyle yazıyor...

Reklam
Reklam